Medovníčky

Autor: Monika Harská | 20.12.2016 o 8:21 | Karma článku: 2,30 | Prečítané:  566x

Blíži sa nám čas vianočný, a tak som si povedala, že sa s Vami podelím o jeden z mojich typyckých vianočných receptov. Vôna medovníčkov vykúzli tú správnu sviatočnú atmosféru.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček hladkej alebo polohrubej celozrnnej múky (ja dávam polovicu množstva bielej hladkej múky, vraj sa cesto viac podvihne pri pečení)
  • 1 hrnček pomletých orechov
  • 1/4 masla (250 gramového)
  • 1 lyžicu kokosového tuku (poriadne vrchovatú)
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do perníkov (ja som dala čistý kypriaci prášok a lyžičku perníkového korenia)
  • 3-4 lyžice medu (podľa chuti)
  • 1 žltok
  • podľa potreby mlieko

Postup:

V miske zmiešame múku s pomletými orechmi a kypriacim práškom s korením. Pridáme med, žltok, maslo a tuk a vymiesime vláčne cesto (podľa potreby riedime mliekom). Cesto zabalíme do potravinárskej folie (alebo sáčka) a necháme cez noc v chladničke. Na druhý den cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme (ak je tuhé, premiesime) na hrúbku asi 1/2 cm a vykrajujeme ľubovolné tvary. Medovníčky poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, môžeme dozdobiť podľa fantázie ( ja dávam na vrch polovičky orechov alebo lentilky). Pečieme pri 200 stupnoch asi 8 minút, treba si to odsledovať.

Tak prajem dobrú chuť a krásne sviatky :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Opel zrejme skončí vo francúzskych rukách. Bude sa vyrábať na Slovensku?

Francúzska spoločnosť PSA Group rokuje o kúpe nemeckej automobilky Opel od amerického koncernu General Motors. Značka je v dlhodobej strate.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

DOMOV

Exminister z nástenkového tendra kontroluje mestský podnik

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom.


Už ste čítali?