Medovníčky

Autor: Monika Harská | 20.12.2016 o 8:21 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  609x

Blíži sa nám čas vianočný, a tak som si povedala, že sa s Vami podelím o jeden z mojich typyckých vianočných receptov. Vôna medovníčkov vykúzli tú správnu sviatočnú atmosféru.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček hladkej alebo polohrubej celozrnnej múky (ja dávam polovicu množstva bielej hladkej múky, vraj sa cesto viac podvihne pri pečení)
  • 1 hrnček pomletých orechov
  • 1/4 masla (250 gramového)
  • 1 lyžicu kokosového tuku (poriadne vrchovatú)
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do perníkov (ja som dala čistý kypriaci prášok a lyžičku perníkového korenia)
  • 3-4 lyžice medu (podľa chuti)
  • 1 žltok
  • podľa potreby mlieko

Postup:

V miske zmiešame múku s pomletými orechmi a kypriacim práškom s korením. Pridáme med, žltok, maslo a tuk a vymiesime vláčne cesto (podľa potreby riedime mliekom). Cesto zabalíme do potravinárskej folie (alebo sáčka) a necháme cez noc v chladničke. Na druhý den cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme (ak je tuhé, premiesime) na hrúbku asi 1/2 cm a vykrajujeme ľubovolné tvary. Medovníčky poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, môžeme dozdobiť podľa fantázie ( ja dávam na vrch polovičky orechov alebo lentilky). Pečieme pri 200 stupnoch asi 8 minút, treba si to odsledovať.

Tak prajem dobrú chuť a krásne sviatky :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Bývalý vyšetrovateľ: Zločinci najradšej obchodujú so štátom, peniaze tam majú isté

V tieňovej ekonomike sa pohybuje veľké množstvo peňazí.

KOMENTÁRE

Nerobme z Kisku dobrého anjela, ide o princíp

To, čo sa urobilo v prípade prezidenta, očakávame aj pri vládnych kauzách.

BLOG INEKO

Máme priveľa magistrov a inžinierov, dlho študujeme a neodmeňujeme úspech

Rozdiely vo vzdelávaní medzi Slovenskom a krajinami OECD.


Už ste čítali?