Mrkvová polievka

Autor: Monika Harská | 11.10.2016 o 10:37 | Karma článku: 3,43 | Prečítané:  930x

Rýchla, jednoduchá a predsa dobrá. Vznikla vdaka tomu, že sa nášmu dedkovi urodilo veľa mrkvy a že som doma práve nemala inú zeleninu na polievku :-)

Potrebujeme:

  • Veľa mrkvy
  • Cibuľu a cesnak
  • Soľ, mleté čierne korenie (vegeta bez glutamanu spraví lepšiu chuť, ale nemusí byť)
  • Zeleninový alebo mäsový vývar (prípadne bujon, ja ho nepoužívam)

Na halušky:

  • 1 kocka droždia
  • 1 Vajce
  • Polohrubá múka podľa potreby (dala som špaldovú)

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme a dáme opiecť do hrnca na trochu ľubovoľného tuku. Mrkvu očistíme (ak je nová, stačí ju len orajbať kefkou), nakrájame a pridáme do hrnca. Krátko poopekáme, zalejeme vývarom a necháme variť do mäkka (nerozvaríme). Ak máme mastnejší vývar z mäsa, tak len donho nakrájame mrkvu spolu s cibuľou a cesnakom a uvaríme. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom a necháme ju zovrieť. Do vriacej polievky nahádžeme lyžičkou alebo cez haluškár halušky, ktoré sme pripravili tak, že sme vyšľahali vajce s roztopeným droždím a zahustili múkou. Polievku dochutíme soľou a korením (prípadne vegetou). Ak sa nám mrkva uvarila celkom domäkka, halušky uvaríme vo vode, scedíme a pridáme do hotovej polievky.

Dobrú chuť:-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Bývalý vyšetrovateľ: Zločinci najradšej obchodujú so štátom, peniaze tam majú isté

V tieňovej ekonomike sa pohybuje veľké množstvo peňazí.

KOMENTÁRE

Nerobme z Kisku dobrého anjela, ide o princíp

To, čo sa urobilo v prípade prezidenta, očakávame aj pri vládnych kauzách.

BLOG INEKO

Máme priveľa magistrov a inžinierov, dlho študujeme a neodmeňujeme úspech

Rozdiely vo vzdelávaní medzi Slovenskom a krajinami OECD.


Už ste čítali?