Cestoviny zapekané so šošovicou a cuketou

Autor: Monika Harská | 10.10.2016 o 21:48 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  572x

Jednoduchý recept na bezmäsitý obed alebo večeru. Šošovicu môžete nahradiť inými strukovinami, cuketu zas inou zeleninou. Ako to už u mna býva zvykom, fantázii sa medze nekladú :-)

Potrebujeme:

Všetko dávam odhadom a pidľa chuti

  • Väčšie cestoviny (ja používam celozrnné)
  • Šošovicu (alebo inú strukovinu)
  • Cuketu (plus rôznu inú zeleninu, aby to bolo pestrejšie)
  • Cibuľu a cesnak
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Tuk (ja som skúsila prezmenu bravčovú masť)
  • Tvrdý alebo polotvrdý syr
  • 1-2 vajcia

Postup:

Šošovicu (inú strukovinu) namočíme na noc do vody. Ráno ju uvaríme vo vode (nesolíme, môžeme pridať bobkový list pre lepšiu vônu) a scedíme. Cestoviny uvaríme a tiež scedíme. V hlbokej panvici si na troche tuku opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú cuketu a ostatnú zeleninu (môže byť aj mrazená). Krátko poopekáme, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Hotovú zeleninu zmiešame s cestovinami a šošovicou. Pridáme vajcia a nastrúhaný syr, podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame, vykydneme na vymastený hlbší plech a dáme zapiecť na 250-ku na nejakých 10-15 minút, kým sa na vrchu spraví chrumkavá kôrka.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Bývalý vyšetrovateľ: Zločinci najradšej obchodujú so štátom, peniaze tam majú isté

V tieňovej ekonomike sa pohybuje veľké množstvo peňazí.

KOMENTÁRE

Nerobme z Kisku dobrého anjela, ide o princíp

To, čo sa urobilo v prípade prezidenta, očakávame aj pri vládnych kauzách.

BLOG INEKO

Máme priveľa magistrov a inžinierov, dlho študujeme a neodmeňujeme úspech

Rozdiely vo vzdelávaní medzi Slovenskom a krajinami OECD.


Už ste čítali?