Granatiersy pochod inak

Autor: Monika Harská | 4.10.2016 o 12:50 | Karma článku: 4,28 | Prečítané:  1258x

Toto jednoduché jedlo som nikdy nemala veľmi rada. Iba vylepšenú verziu mojej starej mamy, pridávala tam totiž bryndzu. Asi preto, že chovali ovce a bryndze mali vždy dosť. Ja so sa rozhodla, ešte trochu to zmeniť :-)

Potrebujeme:

Všetko dávam odhadom :-)

  • zemiaky
  • ľubovolné väčšie cestoviny (dávam celozrnné alebo bezlepkové)
  • trochu tuku (dala som bravčovú masť:-)
  • cibuľu, cesnak
  • bryndza, nastrúhaný syr alebo tvaroh (zmiešala som bryndzu s tvarohom a bolo to mnam :-)
  • mrazený špenát neochutený
  • korenie a soľ podľa chuti

Postup:

Cestoviny uvaríme. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a tiež uvaríme vo vode. Na zohriatom tuku opečieme najemno nasekanú cibuľu s cesnakom. Pridáme zamrznutý špenát, podlejeme vodou alebo vývarom (môže byť aj zo zemiakov) a zakryté dusíme, kým sa špenát roztopí. Potom už len zmiešame s cestovinami a zemiakmi, pridáme bryndzu, syr alebo tvaroh, podľa chuti dosolíme a okoreníme a môžeme podávať.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Bývalý vyšetrovateľ: Zločinci najradšej obchodujú so štátom, peniaze tam majú isté

V tieňovej ekonomike sa pohybuje veľké množstvo peňazí.

KOMENTÁRE

Nerobme z Kisku dobrého anjela, ide o princíp

To, čo sa urobilo v prípade prezidenta, očakávame aj pri vládnych kauzách.

BLOG INEKO

Máme priveľa magistrov a inžinierov, dlho študujeme a neodmeňujeme úspech

Rozdiely vo vzdelávaní medzi Slovenskom a krajinami OECD.


Už ste čítali?