Kuracie stehná s paradajkovo-syrovou zálievkou

Autor: Monika Harská | 21.9.2016 o 22:00 | Karma článku: 2,65 | Prečítané:  594x

Mám pre vás další recept na skvelý (nie len) nedeľný obed. U mojich "hladošov" je toto jedlo veľmi oblúbené. :-)

Potrebujeme:

  • Kuracie štvrte 4 kusy (alebo viac, podľa pičtu stravníkov ;-) 
  • Soľ a korenie podľa chuti (ja dávam grilovacie)
  • Asi 1 veľká konzerva paradajkového pretlaku (podľa potreby)
  • strúhaný syr podľa chuti
  • Cibuľa a cesnak

Postup:

Umyté kuracie štvrte si nasolíme a nakoreníme a necháme postáť aspon 2 hodiny v chladničke. Potom ich sprudka z oboch strán poopekáme na grilovacej panvici. Následne ich dáme do skleneného pekáča a zakryté pečieme na 200-ke asi 20 minút. 

Pripravíme si zálievku: Na jemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak zmiešame s nastrúhaným syrom (ja hodím všetko spolu na chvíľku do mixéra) a zriedime paradajkovým pretlakom.

Zálievkou polejeme upečené kuracie štvrte a dáme ešte na 10 minút zapiecť pri teplote 250 stupnov.

Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou (používam hnedú) a dusenou alebo grilovanou zeleninou.

Môj typ:

Dusená zemiaková kaša so zeleninou

V hrnci alebo hlbšej panvici na troche tuku opražíme cibuľu nakrájanú na polkolieska a celé očistené strúčiky cesnaku. Pridáme menšie kúsky zeleniny (mäkšiu alebo drobnejšiu zeleninku stačí pridať neskôr) a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme (dala som trochu vegety), premiešame, zalejeme trochou vody alebo vývaru a dusíme do mäkka.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Obec, kde sa nestrácajú eurofondy, stavia wellness centrum

Starosta Raslavíc Marek Rakoš dokázal za dva roky vybudovať 80 pracovných miest pre sociálne slabé skupiny.

DOMOV

Kaliňák prečkáva Plavčana v zahraničí, dosiaľ šlo o jeho hlavu

Minister vnútra je už dlhšie na dovolenke.


Už ste čítali?