Tvarohový koláč

Autor: Monika Harská | 18.9.2016 o 21:26 | Karma článku: 3,17 | Prečítané:  722x

Už od detstva mám veľmi rada koláče. Rada ich pečiem a ešte radšej jem, no nie je to práve najzdravšie. Tak som rozmýšľala, ako sa venovať svojej záľube a nespôsobiť pritom svojej rodine obezitu :-)

Potrebujeme:

Hrnček = 350 ml

  • 1 kg tvarohu
  • 1 Vanilkový cukor + ľubovolné sladidlo podľa chuti
  • 1/2 hrnčeka polohrubej celozrnnej múky (ja dávam špaldovú alebo pomixované ovsené vločky)
  • 4 vajcia
  • 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
  • Mlieko podľa potreby
  • Ovocie aké máte radi
  • Tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Posýpka:

  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1 polievková lyžica cukru (ja dávam hnedý)
  • 1 polievková lyžica masla

Postup:

Ak použijeme hrudkovitý tvaroh, tak ho rozmixujeme s trochou mlieka na kašu. Pridáme vajcia, vanilkový cukor (podľa chuti dosladíme) a múku alebo rozmixované ovsené (prípadne iné) vločky a dobre premiešame. Nakoniec už len primiešame kypriaci prášok a podľa potreby zriedime mliekom, aby nám vznikla hustejšia kaša. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech, posypeme ovocím a posýpkou.

Posýpku urobíme tak, že ovsené vločky, cukor a maslo spolu rukou premiešavame až kým nám nevznikne mrvenička. Posypeme nou koláč a dáme ho piecť na 180-ku asi na 30 minút.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Opel zrejme skončí vo francúzskych rukách. Bude sa vyrábať na Slovensku?

Francúzska spoločnosť PSA Group rokuje o kúpe nemeckej automobilky Opel od amerického koncernu General Motors. Značka je v dlhodobej strate.

KOMENTÁRE

Pozrite, čo sa stalo na Slovensku, hromží Trump pred kamerami

Preceňovanie utečeneckej témy odpútava pozornosť od úplatkov.

DOMOV

Exminister z nástenkového tendra kontroluje mestský podnik

Hlavní aktéri nástenkového tendra dnes žijú bežným životom.


Už ste čítali?