Potrebujeme:
morčacie prsia bez kože a kosti
trochu olivového oleja
grilovacie korenie bez soli a glutamanu (môžete nahradiť korením podľa vlastnej chuti)
soľ
Pšeničné klíčky
Na šalát:
uhorka
mrazená kukurica
červená cibuľa
paprika biela (alebo iná podľa chuti)
paradajka
cukor, citronová šťava (ocot), soľ, mleté čierne a nové korenie (môžete použiť korenie aké máte radi), trochu vody na zálievku
Pečené zemiaky:
nové zemiaky
mletá rasca (alebo iné korenie), soľ
Trochu olivového oleja
Postup:
Mäsko si umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky (ja mám radšej menšie). Dáme ich do misky, kde ich osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dobre premiešame a dáme aspon na 2 hodiny do chladničky.
Odpočinuté mäsko dobre popritláčame v mletých pšeničných klíčkoch, aby sa nám pekne obalilo a zo všetkých strán poopekáme na rozpálenej panvici s papierom na pečrnie. Ak je mäsko ešte tvrdé, poukladáme ho do skleneného pekáča, zakryjeme a dáme ho na 10 minút "dojsť" do rúry vyhriatej na 220 stupnov.
Šalát:
Uhorku, cibuľu papriku a paradajku si nakrájame na ľubovolné väčšie kúsky a v miske zmiešame s mrazenou kukuricou. Podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme trochu cukru a citronovej šťavy, ak chceme mať viac zálievky, tak pridáme trochu vody (ja nedávam). Necháme postáť v chladničke, kým sa kukutica neroztopí a chute sa nespoja. (Do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu podľa chuti)
Pečené zemiaky:
Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme a nakrájame na štvrťky. Dáme ich do pekáča s papierom na pečenie, posypeme soľou a mletou rascou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame a zakryté dáme piecť do rúry predhriatej na 220 stupnov na nejakých 20-30 minút, kým nebudú zemiaky mäkké. Potom ich odokryjeme a necháme piecť na 250-ke ešte asi 10 minút, aby chytili kôrku.
A môžeme podávať. Dobrú chuť :-)