Morčacie rezníky s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom

Autor: Monika Harská | 2.9.2016 o 10:36 | Karma článku: 5,14 | Prečítané:  1637x

Ako prvý som sa vám rozhodla napísať tento recept. U mojich hladošov je toto jedlo veľmi obľúbené. Je chutné a myslím, že aj celkom zdravé ;-) 

 

Potrebujeme:

  • morčacie prsia bez kože a kosti
  • trochu olivového oleja
  • grilovacie korenie bez soli a glutamanu (môžete nahradiť korením podľa vlastnej chuti)
  • soľ
  • Pšeničné klíčky

Na šalát:

  • uhorka
  • mrazená kukurica
  • červená cibuľa
  • paprika biela (alebo iná podľa chuti)
  • paradajka
  • cukor, citronová šťava (ocot), soľ, mleté čierne a nové korenie (môžete použiť korenie aké máte radi), trochu vody na zálievku

Pečené zemiaky:

  • nové zemiaky
  • mletá rasca (alebo iné korenie), soľ
  • Trochu olivového oleja

Postup:

Mäsko si umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky (ja mám radšej menšie). Dáme ich do misky, kde ich osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dobre premiešame a dáme aspon na 2 hodiny do chladničky.

Odpočinuté mäsko dobre popritláčame v mletých pšeničných klíčkoch, aby sa nám pekne obalilo a zo všetkých strán poopekáme na rozpálenej panvici s papierom na pečrnie. Ak je mäsko ešte tvrdé, poukladáme ho do skleneného pekáča, zakryjeme a dáme ho na 10 minút "dojsť" do rúry vyhriatej na 220 stupnov.

Šalát:

Uhorku, cibuľu papriku a paradajku si nakrájame na ľubovolné väčšie kúsky a v miske zmiešame s mrazenou kukuricou. Podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme trochu cukru a citronovej šťavy, ak chceme mať viac zálievky, tak pridáme trochu vody (ja nedávam). Necháme postáť v chladničke, kým sa kukutica neroztopí a chute sa nespoja. (Do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu podľa chuti)

Pečené zemiaky:

Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme a nakrájame na štvrťky. Dáme ich do pekáča s papierom na pečenie, posypeme soľou a mletou rascou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame a zakryté dáme piecť do rúry predhriatej na 220 stupnov na nejakých 20-30 minút, kým nebudú zemiaky mäkké. Potom ich odokryjeme a necháme piecť na 250-ke ešte asi 10 minút, aby chytili kôrku.

A môžeme podávať. Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Obec, kde sa nestrácajú eurofondy, stavia wellness centrum

Starosta Raslavíc Marek Rakoš dokázal za dva roky vybudovať 80 pracovných miest pre sociálne slabé skupiny.

DOMOV

Kaliňák prečkáva Plavčana v zahraničí, dosiaľ šlo o jeho hlavu

Minister vnútra je už dlhšie na dovolenke.


Už ste čítali?