Potrebujeme:
Zemiaky
Tvaroh
Vajce
Bylinky (čerstvé alebo sušené)
Trochu mlieka
Soľ
Slaninku
Cesnak, olej a soľ (ja som použila cesnakovo-paradajkovú pastu)
Postup:
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku: Tvaroh vymiešame s vajcom (ak je hrudkovitý, tak ho rozmixujeme), podľa potreby ho zriedime mliekom (aby nám vznikla kaša) a dochutíme soľou. Nakoniec donho primiešame nasekané bylinky a na kocky nakrájanú slaninku (ja som pridala aj trochu mrazeného hrášku a kukurice, dodalo to jedlu príjemnú sladkastú príchuť).
Zemiaky rozrežeme na polovičky,;dohusta poukladáme do väčšieho pekáča reznou stranou nahor (ja som pekáč nevymastila, nebolo treba) a potrieme ich olejom s roztlačeným cesnakom a soľou. Na vrch navrstvíme tvarohovú plnku a dáme zapiecť na 220-ku asi na 15-20 minút.
Dobrú chuť :-)