Mrkvová polievka

Autor: Monika Harská | 11.10.2016 o 10:37 | Karma článku: 3,43 | Prečítané:  886x

Rýchla, jednoduchá a predsa dobrá. Vznikla vdaka tomu, že sa nášmu dedkovi urodilo veľa mrkvy a že som doma práve nemala inú zeleninu na polievku :-)

Potrebujeme:

  • Veľa mrkvy
  • Cibuľu a cesnak
  • Soľ, mleté čierne korenie (vegeta bez glutamanu spraví lepšiu chuť, ale nemusí byť)
  • Zeleninový alebo mäsový vývar (prípadne bujon, ja ho nepoužívam)

Na halušky:

  • 1 kocka droždia
  • 1 Vajce
  • Polohrubá múka podľa potreby (dala som špaldovú)

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme a dáme opiecť do hrnca na trochu ľubovoľného tuku. Mrkvu očistíme (ak je nová, stačí ju len orajbať kefkou), nakrájame a pridáme do hrnca. Krátko poopekáme, zalejeme vývarom a necháme variť do mäkka (nerozvaríme). Ak máme mastnejší vývar z mäsa, tak len donho nakrájame mrkvu spolu s cibuľou a cesnakom a uvaríme. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom a necháme ju zovrieť. Do vriacej polievky nahádžeme lyžičkou alebo cez haluškár halušky, ktoré sme pripravili tak, že sme vyšľahali vajce s roztopeným droždím a zahustili múkou. Polievku dochutíme soľou a korením (prípadne vegetou). Ak sa nám mrkva uvarila celkom domäkka, halušky uvaríme vo vode, scedíme a pridáme do hotovej polievky.

Dobrú chuť:-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

ONLINE: Kližan nezvládol záver tretieho setu, Wawrinka otočil priebeh zápasu

Slovenský tenista už raz so Švajčiarom hral. Prehral až po trojsetovej bitke.

TECH

Na Zemi vznikne nový superkontinent

Vedci pátrajú po minulosti a budúcnosti superkontinentov.


Už ste čítali?