Potrebujeme:
Veľa mrkvy
Cibuľu a cesnak
Soľ, mleté čierne korenie (vegeta bez glutamanu spraví lepšiu chuť, ale nemusí byť)
Zeleninový alebo mäsový vývar (prípadne bujon, ja ho nepoužívam)
Na halušky:
1 kocka droždia
1 Vajce
Polohrubá múka podľa potreby (dala som špaldovú)
Postup:
Cibuľu a cesnak očistíme a dáme opiecť do hrnca na trochu ľubovoľného tuku. Mrkvu očistíme (ak je nová, stačí ju len orajbať kefkou), nakrájame a pridáme do hrnca. Krátko poopekáme, zalejeme vývarom a necháme variť do mäkka (nerozvaríme). Ak máme mastnejší vývar z mäsa, tak len donho nakrájame mrkvu spolu s cibuľou a cesnakom a uvaríme. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom a necháme ju zovrieť. Do vriacej polievky nahádžeme lyžičkou alebo cez haluškár halušky, ktoré sme pripravili tak, že sme vyšľahali vajce s roztopeným droždím a zahustili múkou. Polievku dochutíme soľou a korením (prípadne vegetou). Ak sa nám mrkva uvarila celkom domäkka, halušky uvaríme vo vode, scedíme a pridáme do hotovej polievky.
Dobrú chuť:-)