Cestoviny zapekané so šošovicou a cuketou

Autor: Monika Harská | 10.10.2016 o 21:48 | Karma článku: 2,84 | Prečítané:  530x

Jednoduchý recept na bezmäsitý obed alebo večeru. Šošovicu môžete nahradiť inými strukovinami, cuketu zas inou zeleninou. Ako to už u mna býva zvykom, fantázii sa medze nekladú :-)

Potrebujeme:

Všetko dávam odhadom a pidľa chuti

  • Väčšie cestoviny (ja používam celozrnné)
  • Šošovicu (alebo inú strukovinu)
  • Cuketu (plus rôznu inú zeleninu, aby to bolo pestrejšie)
  • Cibuľu a cesnak
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Tuk (ja som skúsila prezmenu bravčovú masť)
  • Tvrdý alebo polotvrdý syr
  • 1-2 vajcia

Postup:

Šošovicu (inú strukovinu) namočíme na noc do vody. Ráno ju uvaríme vo vode (nesolíme, môžeme pridať bobkový list pre lepšiu vônu) a scedíme. Cestoviny uvaríme a tiež scedíme. V hlbokej panvici si na troche tuku opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú cuketu a ostatnú zeleninu (môže byť aj mrazená). Krátko poopekáme, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Hotovú zeleninu zmiešame s cestovinami a šošovicou. Pridáme vajcia a nastrúhaný syr, podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame, vykydneme na vymastený hlbší plech a dáme zapiecť na 250-ku na nejakých 10-15 minút, kým sa na vrchu spraví chrumkavá kôrka.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

ONLINE: Kližan nezvládol záver tretieho setu, Wawrinka otočil priebeh zápasu

Slovenský tenista už raz so Švajčiarom hral. Prehral až po trojsetovej bitke.

TECH

Na Zemi vznikne nový superkontinent

Vedci pátrajú po minulosti a budúcnosti superkontinentov.


Už ste čítali?