Granatiersy pochod inak

Autor: Monika Harská | 4.10.2016 o 12:50 | Karma článku: 4,28 | Prečítané:  1204x

Toto jednoduché jedlo som nikdy nemala veľmi rada. Iba vylepšenú verziu mojej starej mamy, pridávala tam totiž bryndzu. Asi preto, že chovali ovce a bryndze mali vždy dosť. Ja so sa rozhodla, ešte trochu to zmeniť :-)

Potrebujeme:

Všetko dávam odhadom :-)

  • zemiaky
  • ľubovolné väčšie cestoviny (dávam celozrnné alebo bezlepkové)
  • trochu tuku (dala som bravčovú masť:-)
  • cibuľu, cesnak
  • bryndza, nastrúhaný syr alebo tvaroh (zmiešala som bryndzu s tvarohom a bolo to mnam :-)
  • mrazený špenát neochutený
  • korenie a soľ podľa chuti

Postup:

Cestoviny uvaríme. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a tiež uvaríme vo vode. Na zohriatom tuku opečieme najemno nasekanú cibuľu s cesnakom. Pridáme zamrznutý špenát, podlejeme vodou alebo vývarom (môže byť aj zo zemiakov) a zakryté dusíme, kým sa špenát roztopí. Potom už len zmiešame s cestovinami a zemiakmi, pridáme bryndzu, syr alebo tvaroh, podľa chuti dosolíme a okoreníme a môžeme podávať.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

ONLINE: Kližan nezvládol záver tretieho setu, Wawrinka otočil priebeh zápasu

Slovenský tenista už raz so Švajčiarom hral. Prehral až po trojsetovej bitke.

TECH

Na Zemi vznikne nový superkontinent

Vedci pátrajú po minulosti a budúcnosti superkontinentov.


Už ste čítali?