Zemiakové posúchy

Autor: Monika Harská | 3.10.2016 o 21:35 | Karma článku: 3,69 | Prečítané:  936x

Občas, ked ideme s deťmi do mesta len tak "na výlet", môžu si vybrať v obchode, čo chcú na desiatu. A Mladšia dcérka si vždy vyberie zemiakový posúch s cesnakom a škvarkami. Teraz mala meniny, tak som jej ho upiekla doma :-)

Potrebujeme:

1 hrnček = 350 ml

  • 1 a 1/2 hrnčeka celozrnnej múky hladkej alebo polohrubej (ja som dala aj špaldovú)
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček uvarených popučených zemiakov
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 čajové lyžičky cukru (ja dávam hnedý)
  • 1 balíček sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia
  • podľa potreby vlažná voda
  • Vajce, cesnak, slaninka

Postup:

Múku, soľ a cukor zmiešame (ak použijeme sušené droždie, tak ho tiež primiešame), pridáme uvarené popučené zemiaky a podľa potreby vodu (ak použijeme čerstvé droždie, pridáme ho rozmiešané vo vode). Vymiesime vláčne cesto a necháme ho vykysnúť (ja dávam cesto kysnúť do domácej pekárne). 

Z vykysnutého cesta (počas kysnutia trochu zredne) polievkovou lyžicou (alebo rukou:-) "nakyckáme" na plech s papierom na pečenie rovnaké placky. Každú potrieme rozšľahaným vajcom zmiešaným s pretlačeným cesnakom (ja som použila granulovaný) a poukladáme na ne kúsky slaninky. Necháme ešte 20 minút podkysnúť a dáme piecť na 180-ku asi na 30 minút.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

ONLINE: Kližan nezvládol záver tretieho setu, Wawrinka otočil priebeh zápasu

Slovenský tenista už raz so Švajčiarom hral. Prehral až po trojsetovej bitke.

TECH

Na Zemi vznikne nový superkontinent

Vedci pátrajú po minulosti a budúcnosti superkontinentov.


Už ste čítali?