Potrebujeme:
Bielu fazuľu
Kyslú kapustu
Mrkvu, zemiaky a petržlen
Cibuľu a cesnak
Jačmenné krúpy
Kvalitnú klobásku
Bobkový list, nové korenie celé, čierne korenie celé
Soľ
Postup:
Fazuľu si na noc namočíme do vody. Ráno ju scedíme, zalejeme čistou vodou a s bobkovým listom, čiernym a novým korením necháme uvariť takmer do mäkka. Pridáme krúpy, očistené a nakrájané zemiaky, klobásku nakrájanú na väčšie kúsky, mrkvu a petržlen a varíme, kým zemiaky nezmäknú ( mrkva nemusí byť úplne mäkká, aby nestratila sladkastú chuť). Nakoniec tam dáme trocha kyslej kapusty a ešte chvíľu povaríme. Potom už len dosolíme, odstavíme a necháme zakryté "dojsť".
Dobrú chuť :-)