Suroviny:
500 g hrachu poleného lúpaného
asi 300 g (dávala som odhadom) polotvrdého syra (aký máte radi)
2 vajcia
1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku (dajte si, koľko máte radi)
soľ a korenie podľa chuti (ja som dala 4-farebné)
múka podľa potreby, hladká alebo polohrubá (používam špaldovú celozrnnú)
Postup:
Hrach si na noc namočíme do vody. Ráno ho scedíme, zalejeme čistou vodou a uvaríme do mäkka. Uvarený hrach scedíme a necháme vychladnúť. Potom donho primiešame nastrúhaný syr, vajcia, na jemno nasekanú cibuľu s pretlačeným cesnakom. Podľa potreby zahustíme múkou, aby nám vznikla hustejšia kaša. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť na 200-ku na 20-30 minút.
Dobrú chuť :-)