Hrachovo-syrový "koláč"

Autor: Monika Harská | 23.9.2016 o 20:53 | Karma článku: 2,85 | Prečítané:  361x

Pečená dobrota z hrachu a syra výborná k prívarkom, či krémovým polievkam namiesto chleba, ale aj ako príloha k mäsku s rozličnými omáčkami, či len tak dusenému vo vlastnej šťave. Fantázii sa medze nekladú ;-) 

Suroviny:

  • 500 g hrachu poleného lúpaného
  • asi 300 g (dávala som odhadom) polotvrdého syra (aký máte radi)
  • 2 vajcia
  • 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku (dajte si, koľko máte radi)
  • soľ a korenie podľa chuti (ja som dala 4-farebné)
  • múka podľa potreby, hladká alebo polohrubá (používam špaldovú celozrnnú)

Postup:

Hrach si na noc namočíme do vody. Ráno ho scedíme, zalejeme čistou vodou a uvaríme do mäkka. Uvarený hrach scedíme a necháme vychladnúť. Potom donho primiešame nastrúhaný syr, vajcia, na jemno nasekanú cibuľu s pretlačeným cesnakom. Podľa potreby zahustíme múkou, aby nám vznikla hustejšia kaša. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť na 200-ku na 20-30 minút.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Nechceným telefonátom sa možno brániť

Pri núkaní produktov sa nečestní marketéri spoliehajú na nevedomosť.


Už ste čítali?