Hrachovo-syrový "koláč"

Autor: Monika Harská | 23.9.2016 o 20:53 | Karma článku: 2,67 | Prečítané:  471x

Pečená dobrota z hrachu a syra výborná k prívarkom, či krémovým polievkam namiesto chleba, ale aj ako príloha k mäsku s rozličnými omáčkami, či len tak dusenému vo vlastnej šťave. Fantázii sa medze nekladú ;-) 

Suroviny:

  • 500 g hrachu poleného lúpaného
  • asi 300 g (dávala som odhadom) polotvrdého syra (aký máte radi)
  • 2 vajcia
  • 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku (dajte si, koľko máte radi)
  • soľ a korenie podľa chuti (ja som dala 4-farebné)
  • múka podľa potreby, hladká alebo polohrubá (používam špaldovú celozrnnú)

Postup:

Hrach si na noc namočíme do vody. Ráno ho scedíme, zalejeme čistou vodou a uvaríme do mäkka. Uvarený hrach scedíme a necháme vychladnúť. Potom donho primiešame nastrúhaný syr, vajcia, na jemno nasekanú cibuľu s pretlačeným cesnakom. Podľa potreby zahustíme múkou, aby nám vznikla hustejšia kaša. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť na 200-ku na 20-30 minút.

Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

ONLINE: Kližan nezvládol záver tretieho setu, Wawrinka otočil priebeh zápasu

Slovenský tenista už raz so Švajčiarom hral. Prehral až po trojsetovej bitke.

TECH

Na Zemi vznikne nový superkontinent

Vedci pátrajú po minulosti a budúcnosti superkontinentov.


Už ste čítali?