Potrebujeme:
Kuracie štvrte 4 kusy (alebo viac, podľa pičtu stravníkov ;-)
Soľ a korenie podľa chuti (ja dávam grilovacie)
Asi 1 veľká konzerva paradajkového pretlaku (podľa potreby)
strúhaný syr podľa chuti
Cibuľa a cesnak
Postup:
Umyté kuracie štvrte si nasolíme a nakoreníme a necháme postáť aspon 2 hodiny v chladničke. Potom ich sprudka z oboch strán poopekáme na grilovacej panvici. Následne ich dáme do skleneného pekáča a zakryté pečieme na 200-ke asi 20 minút.
Pripravíme si zálievku: Na jemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak zmiešame s nastrúhaným syrom (ja hodím všetko spolu na chvíľku do mixéra) a zriedime paradajkovým pretlakom.
Zálievkou polejeme upečené kuracie štvrte a dáme ešte na 10 minút zapiecť pri teplote 250 stupnov.
Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou (používam hnedú) a dusenou alebo grilovanou zeleninou.
Môj typ:
Dusená zemiaková kaša so zeleninou
V hrnci alebo hlbšej panvici na troche tuku opražíme cibuľu nakrájanú na polkolieska a celé očistené strúčiky cesnaku. Pridáme menšie kúsky zeleniny (mäkšiu alebo drobnejšiu zeleninku stačí pridať neskôr) a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme (dala som trochu vegety), premiešame, zalejeme trochou vody alebo vývaru a dusíme do mäkka.
Dobrú chuť :-)