Morčacie rezníky s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom

Autor: Monika Harská | 2.9.2016 o 10:36 | Karma článku: 5,02 | Prečítané:  1503x

Ako prvý som sa vám rozhodla napísať tento recept. U mojich hladošov je toto jedlo veľmi obľúbené. Je chutné a myslím, že aj celkom zdravé ;-) 

 

Potrebujeme:

  • morčacie prsia bez kože a kosti
  • trochu olivového oleja
  • grilovacie korenie bez soli a glutamanu (môžete nahradiť korením podľa vlastnej chuti)
  • soľ
  • Pšeničné klíčky

Na šalát:

  • uhorka
  • mrazená kukurica
  • červená cibuľa
  • paprika biela (alebo iná podľa chuti)
  • paradajka
  • cukor, citronová šťava (ocot), soľ, mleté čierne a nové korenie (môžete použiť korenie aké máte radi), trochu vody na zálievku

Pečené zemiaky:

  • nové zemiaky
  • mletá rasca (alebo iné korenie), soľ
  • Trochu olivového oleja

Postup:

Mäsko si umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky (ja mám radšej menšie). Dáme ich do misky, kde ich osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dobre premiešame a dáme aspon na 2 hodiny do chladničky.

Odpočinuté mäsko dobre popritláčame v mletých pšeničných klíčkoch, aby sa nám pekne obalilo a zo všetkých strán poopekáme na rozpálenej panvici s papierom na pečrnie. Ak je mäsko ešte tvrdé, poukladáme ho do skleneného pekáča, zakryjeme a dáme ho na 10 minút "dojsť" do rúry vyhriatej na 220 stupnov.

Šalát:

Uhorku, cibuľu papriku a paradajku si nakrájame na ľubovolné väčšie kúsky a v miske zmiešame s mrazenou kukuricou. Podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme trochu cukru a citronovej šťavy, ak chceme mať viac zálievky, tak pridáme trochu vody (ja nedávam). Necháme postáť v chladničke, kým sa kukutica neroztopí a chute sa nespoja. (Do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu podľa chuti)

Pečené zemiaky:

Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme a nakrájame na štvrťky. Dáme ich do pekáča s papierom na pečenie, posypeme soľou a mletou rascou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame a zakryté dáme piecť do rúry predhriatej na 220 stupnov na nejakých 20-30 minút, kým nebudú zemiaky mäkké. Potom ich odokryjeme a necháme piecť na 250-ke ešte asi 10 minút, aby chytili kôrku.

A môžeme podávať. Dobrú chuť :-)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Systém, ktorý zostrelil lietadlo nad Ukrajinou, priviezli z Ruska. Pozrite si tlačovku

Pri tragédii spred dvoch rokov zomrelo 298 ľudí na palube letu MH17.

AUTO

Viete, akými spôsobmi sa dnes kradnú autá?

Podľa oficiálnych štatistík polície vlani zmizlo 1 932 áut.


Už ste čítali?